A gazdák igényelhetik a szarvasmarhákra az állatjóléti támogatást

Írta Barakonyi, 2013 szeptember 18 « Előző hír | Vissza a címoldalra | Következő hír »

Mostantól igényelhető a szarvasmarhákra az állatjóléti támogatás a Szatmár Megyei Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökségnél (APIA) egészen október 28-ig.

A támogatást igényelhetik a tej- vagy húsfeldolgozó iparban tevékenykedő gazdák egyaránt. Azon gazdák igényelhetik, akik minimum három szarvasmarhával rendelkeznek. A bikák esetében minimum 16 hónaposak kell legyenek az állatok, a fejős tehenek esetében pedig minimum 7 hónaposak ahhoz, hogy a támogatást igényelni lehessen. Az igényléshez mellékelni kell az igénylő személyi igazolványának fénymásolatát, az állategészségügyi engedélyt, az Állategészségügyi Országos Hivatal (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor) által mindegyik állat számára kiállított útlevelet, amelyen szerepelnie kell a támogatást igénylő nevének is. Szükséges továbbá az APIA által kiállított igazolás, miszerint a támogatást igénylő szerepel a hivatal Azonosítási Nyilvántartásában (Registrul Unic de Identificare – RUI). Az igazolással együtt adják ki a támogatást igénylő kérvény formanyomtatványát is. A támogatás igényléséhez még szükségeltetik egy hivatásos állatorvos által kiadott igazolás, miszerint a támogatásra javasolt szarvasmarhák szerepelnek az állatok megbetegedésének megelőzésére, ellenőrzésére és elkerülésére szolgáló programban. Az állattartóknak szerepelniük kell az APIA tejkvótát ügykezelő osztályának nyilvántartásában mint a leszállítandó vagy közvetlenül eladásra szánt tejkvóta tulajdonosa. A tehenekért és bikákért járó támogatást évente csak egyszer adják, ezért fontos, hogy a támogatások igénylését október 28-ig adják le.

Hozzászólás Fenntartjuk a jogot, hogy elutasítsuk azon megjegyzések közzétételét, amelyek nem felenek meg néhány egyszerű szabálynak, illetve amelyek személyes támadások vagy témán kívüliek.